هنگام خوردن مواد غذایی و آدامس ساز نزنید و هرگز پس از خوردن غذا، قبل از اينكه دهانتان را بشوييد، به سراغ سازدهني نرويد. با اين كار، مطمئناً سازتان را نابود خواهيد كرد. گفته ميشود موقعي كه هوا را به درون ميكشيد هيچ خطري براي مسدود شدنِ راه زبانهها وجود ندارد.
قبل از شروع نوازندگی در صورت لزوم دهان خود را آبکشی نمایید .
قبل و در هنگام نوازندگی از نوشیدن مایعات چسبنده و شیرین پرهیز نمایید .
مراقب باشید آب دهان شما بیش از اندازه وارد ساز نشود .
همواره پس از نوازندگی ساز خود را با تکاندن به کف دست تمییز نمایید. بدین صورت که با پشت دست، چند ضربهي آهسته به ساز بزنيد. بهتر است به دهانهي سازدهني يعني حالتي كه سوراخها در جلو و صفحه زبانهها در عقب ميباشد، ضربه بزنيد.
پيشنهاد ما اين است كه به هر دو لبهي ساز چند ضربه آرام بزنيد، چون اگر شي در داخل آن گير كرده باشد، با اين كار شانس بهتري براي بيرون آوردن آن داريد. اگر جسمي به سختي درون ساز گير كرده بود نگران نشويد، چند ضربهي محكم با پشت دست به ساز بزنيد؛ با اين عمل آسيبي به ساز نميرسد.
ساز خود را تمییز کرده و سپس چند دقیقه آنرا به صورت وارو نگه دارید و سپس در جعبه قرار داده و درب آنرا ببندید ، گرد و خاک بزرگترین دشمن ساز شما می باشد .
کنترل شده دمش و مکش نمایید ، فشار زیاد ممکن است روی تیغه های ساز شما اثر مخرب داشته باشد .
هر موقع كه كارتان با ساز تمام شد، آنرا در جعبهاش قرار دهيد. در موقعي كه ميخواهيد آنرا در جيبتان به اطراف حمل كنيد نيز آن را در جعبه قرار دهيد. گرد و غبار، يكي از بزرگترين دشمنان سازدهني است. اگر شما ساز را تميز نگهداريد، ساز صداي بهتر و عمر طولانيتر خواهد داشت.
مقداد علی بخشی هستم. موسیقی دان، برنامه نویس، متخصص هوش مصنوعی، علم داده، متخصص بلاکچین و توسعه دهنده ربات های هوشمند.
دانش آموخته مقطع ارشد و دکتری دانشکده فنی دانشگاه تهران هستم. با سابقه تدریس درس برنامه نویسی در دانشگاه (پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران)