برای دانلود بزرگ ترین بانک نت موسیقی (180 هزار نت) به صورت یکجا اینجا را کلید کنید
دانلود و آموزش های بیشتر
دانلود و آموزش های بیشتر
×بستن تبلیغ

آرنولد شونبرگ، بنیانگذار آتونالیته (II)

آرنولد شوئنبرگ (1874-1951)
آرنولد شوئنبرگ (1874-1951)

شونبرگ که در ابتدا موسیقی مالر را خوار می شمرد، با “سمفونی سوم” مالر که آن را اثری از یک نابغه می دانست، تغییر یافت و از آن پس، از مالر به عنوان یک مرد مقدس سخن می گفت. در سال ۱۸۹۸ دین خود را به پروتستان-لوترانیزم تغییر داد و تا سال ۱۹۳۳ در آن دین باقی ماند. در سال ۱۹۰۴ آغاز به تدریس هارمونی، کنترپوان و ترکیب بندی و آهنگسازی نمود. اولین هنرجویانش پال پیسک (Paul Pisk)، آنتون وبرن (Anton Webern) و آلبان برگ (Alban Berg) بودند.

وبرن و برگ در بین هنرجویان فراوانی که داشته، از مشهورترین می باشند.

تابستان ۱۹۰۸ زمانی که همسرش ماتیلده، وی را برای چندین ماه به خاطر نقاش جوان اتریشی، ریچارد گرشتل (Richard Gerstl) ترک کرد، (این نقاش پس از آنکه ماتیلده نزد شونبرگ و فرزندانش بازگشت، خود کشی کرد)، تغییر زیادی در آثار شونبرگ به وجود آمد.

در زمان عدم حضور همسرش بود که قطعه “تو به بید نقره ای تکیه داده ای” را ساخت.

همچنین در همین سال بود که یکی از متحول ترین آثار خود را ساخت: “کوارتت زهی شماره ۲″ که با صدای سوپرانو نیز همراه می شود.

در تابستان ۱۹۱۰ شونبرگ کتاب “تئوری هارمونی” را نوشت که در سال ۱۹۲۲ چاپ شد و تا به امروز همچنان یکی از بهترین کتابهای تئوری موسیقی می باشد.

از سال ۱۹۱۱ شونبرگ به گروه هنرمندان و روشنفکران پیوست، افرادی چون: لین شنیدر کاینر (Lene Schneider-Kainer)، فرانز ورفل (Franz Werfel)، هروارت والدن (Herwarth Walden) و ایلز لاسکر شولر (Else Lasker-Schüler).

یکی دیگر از مهمترین آثار این دوره آتونال وی “Pierrot Lunaire” و استفاده از تکنیک Sprechstimme یا ملودرام بود، اثری با دو خواننده زن و ۵ نوازنده شامل: فلوت و پیکولو، کلارینت و کلارینت باس، ویلن و ویولا، ویلنسل، پیانو.

audio file
بشنوید “Pierrot Lunaire” اثر آرنولد شوئنبرگ

جنگ جهانی اول بحرانی در پیشرفت وی به وجود آورد، خدمت سربازی زندگی او را خدشه دار کرد. در سن ۴۲ سالگی خود را در ارتش دید.

در یکی از مراسم، افسری بالارتبه می خواست بداند آیا او همان شونبرگ بلند آوازه است، شونبرگ جواب داد: “باید به حضورتان برسانم بله قربان، هیچ کس نمی خواست این شخصیت باشد، اما کسی می بایست این شخص باشد، پس گذاشتم که من باشم!”

وی بعدها موفق به تکمیل نسخه ای با تکنیک ۱۲ پرده ای (twelve-tone) شد، این روش توسط بسیاری از هنرجویانش استفاده می شد.

وی کتابهای بسیاری به چاپ رسانید از مشهورترین آن “تئوری موسیقی” (Harmonielehre) و “اصول آهنگسازی و ترکیب بندی موسیقی” ( Fundamentals of Musical Composition) می باشد.

en.wikipedia.org

منبع : گفتگوی هارمونیک

برای دانلود بزرگ ترین بانک نت موسیقی (180 هزار نت) به صورت یکجا اینجا را کلید کنید
دانلود و آموزش های بیشتر
دانلود و آموزش های بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *